Γενικά

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2024-2025

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/-τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024 και γίνονται αποκλειστικά δια ζώσης. Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα εγγραφούν και θα φοιτήσουν μαθητές/-τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Α. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίσουν οι γονείς για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), που θα παραλάβουν οι γονείς/κηδεμόνες από το νηπιαγωγείο ή το δημοτικό σχολείο και θα το συμπληρώσει γιατρός που θα εξετάσει το παιδί. Είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας. Αυτό μπορεί να είναι: ένας λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος ή άλλου οργανισμού κοινής ωφέλειας που είναι στο όνομα του γονέα-κηδεμόνα, αντίγραφο μίσθωσης από το ΑΑΔΕ ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο αποδεικνύει ότι ο μαθητής/ρια κατοικεί στην Καρδάμαινα.

δ. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.

ε. Δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης Δήμου ή Κοινότητας από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ. Οι αλλοδαποί μαθητές που δε δύνανται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένα, τα οποία θα προσκομίζουν οι κηδεμόνες τους.

Β. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/ες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.Οι εγγραφές για το Ολοήμερο Πρόγραμμα (13.15-15.00 ή 16.00) πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Σχολείο. Για τη λειτουργία του μπορείτε να ενημερωθείτε κατά την εγγραφή του παιδιού στην Α’ τάξη.

Παρακαλώ, να επικοινωνείτε με το Δημοτικό Σχολείο (2242091209) για ραντεβού για τις νέες εγγραφές.

Ευχαριστώ, η Διευθύντρια Μαρία Καραναστάση.